Алгите са вид морски водорасли, изключително адаптивни, дори и в най-трудни условия. Стимулират кръвообращението, хидратират кожата и регулират функцията на мастните жлези. Мощен стимулант за клетъчно подновяване и обмяна на веществата, повишават устойчивостта и еластичността на кожата, имат противовъзпалителен ефект и помагат за извеждането на излишните течности и мазнини от тъканите.

Водораслите са наситени с аминокиселини, минерални соли, микроелементи и витамини, които имат подобно разпределение на клетките, като тези при човека. Съдържанието на аминокиселини се доближава изключително до човешкия колаген.

Водораслите са едноклетъчни организми и тъй като,ако тази единствена клетка е увредена,тя няма възможността да бъде заместена от други,започва да се самовъзстановява. Така ,че вложени във козметични продукти,водораслите правят същото и с нашата кожа-възстановяват дори и потенциално мъртви клетки.

Протеините от водораслите снабдяват кожата с енергия, а слузните вещества предпазват от изсушаване. Витамините, съдържащи се в Алгите, предпазват кожата от влиянието на околната среда и действат като естествен Анти-ейдж  комплекс. Хлорофилът допринася за снабдяването на кожата с кислород, тъй като той е подобен на човешкия хемоглобин.

Вложеният екстракт от Алги в кремове REDERM се бори активно със сухата кожа и повишава еластичността й, подобрява кръвообращението,стимулира производството на колаген, извежда токсините от организма и има силни пречистващи свойства.